Chiropractor

Home » Chiropractor

Lieke Swaans, uw chiropractor

Chiropractor Lieke Swaans

Mijn naam is Lieke Swaans en ik ben geboren, getogen en woonachtig in Oss. Met veel plezier ben ik nu al heel wat jaren chiropractor in mijn eigen stad. Het geeft mij nog altijd veel voldoening als ik iemand die met veel pijn binnenkomt, in korte tijd kan helpen. Graag vertel ik iets over mijzelf en de route die ik aflegde om chiropractor te worden.

Na mijn VWO-opleiding studeerde ik fysiotherapie aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan in Utrecht. Na het behalen van mijn diploma wilde ik mij verder specialiseren in het menselijk bewegingsapparaat. Ik koos voor de studie chiropractie aan het Anglo European College of Chiropractic in Bournemouth, Engeland en haalde daar na vier jaar mijn diploma Master of Chiropractic. Vervolgens kwam ik terug naar Nederland om in Oss, Bennekom en Malden aan de slag te gaan.

In 2008 kreeg ik de kans om de praktijk in Oss over te nemen. Die zat 25 jaar lang aan de Molenstraat, maar na de overname verhuisden we naar de Spoorlaan. Een kleine veertien jaar later, op 1 januari 2022, was het tijd voor een nieuwe verhuizing. Nu zitten we aan de Emmalaan in Oss-Zuid, waar gratis parkeren één van de grote voordelen is.

Het geeft mij veel voldoening als ik iemand die met veel pijn binnenkomt, in korte tijd kan helpen.

Een paar jaar geleden rondde ik de opleiding IASTM af, waardoor ik mezelf als één van de weinigen in Nederland een gecertificeerde IASTM-behandelaar mag noemen. IASTM staat voor Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation, wat inhoudt dat de spieren, pezen en/of het bindweefsel via gespecialiseerde technieken met instrumenten behandeld kunnen worden. Deze methode geeft zeer goede resultaten bij onder andere tennisellebogen, vastzittende spieren en verkleefde littekens.

Daarnaast volgde ik de opleiding sportchiropractie en deed ik bij- en nascholing in revalidatie van de lage rug, functionele neurologie en chiropractische behandeling van de extremiteiten (armen en benen). Omdat ik zowel chiropractor als BIG-geregistreerd fysiotherapeut ben, kan ik in mijn behandelingen allerlei soorten therapieën toepassen.

Een belangrijk onderdeel van mijn behandelingen is de samenwerking met andere zorgverleners, zoals huisartsen, sportartsen, fysiotherapeuten, podotherapeuten, Cesartherapeuten en sportmasseurs.

Ik heb in al die jaren een uitgebreid netwerk op kunnen bouwen waardoor de lijntjes met de diverse behandelaars kort zijn. Dat komt de zorg voor de patiënten weer ten goede.

De sfeer bij ons op de praktijk is gemoedelijk en laagdrempelig. Ik houd niet van afstand in de relatie tussen mij en mijn patiënten. Ook ben ik altijd eerlijk en realistisch. Ik wil iedereen helpen, maar als ik denk dat iemand beter op zijn plek is bij een andere specialist, dan geef ik dit zo snel mogelijk aan.

Ik ben getrouwd met Johan en we hebben een dochter van elf jaar. In mijn vrije tijd sta ik graag op de tennis- of padelbaan, fiets ik een rondje op de racefiets, doe ik aan hardlopen, bezoek ik een restaurant of verslind ik het ene na het andere boek.